Gdybyś miała WYBÓR to co byś zrobiła ?

Dyskusje, wymiana opinii i doświadczeń na tematy związane z życiem kobiet kochających kobiety. Wsparcie dla potrzebujących.
Fenixsa
natchniona foremka
natchniona foremka

Re: Gdybyś miała WYBÓR to co byś zrobiła ?

Post autor: Fenixsa » 8 cze 2025, o 18:43

Na wszystko masz odpowiedz, prawdziwa znawczyni kobiet i ich emocji.

Zadam Ci pytanie, Ile byś była w stanie poświecić dla kobiety, którą byś kochała? Czym dla Ciebie jest miłość?
Czy to byłoby poświęcenie czy zwykłe dzielenie życia?

Odeszłabyś kochając kobietę bo nie może uprawiać z Tobą seksu? bo jest biedna i musisz placić za jej ubrania czy kupić jej samochód? Płacić za czynsz dać jej swoją kartę czy dostęp do konta?
Fenixsa
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: Fenixsa » 8 cze 2025, o 18:45

ona7614 pisze:
8 cze 2025, o 18:38
Fenixsa pisze:
8 cze 2025, o 18:34
Kobiety zwykle wchodzą w relacje damsko męskie dla kasy i wygody
Dla kasy, wygody, ale też dla zrobienia sobie dziecka. Jak już mają dziecko to facet idzie w odstawkę.
Kobiety wcale nie są lepsze od facetów. Wchodzą w związki żeby realizować własne cele, potrzeby. Jedyne co je odróżnia od facetów, to to, że lepiej grają na początku.
Znam taką kobietę, która będzie miałą dziecko bez konieczności wchodzenia w związek z facetem.
ona7614
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: ona7614 » 8 cze 2025, o 18:46

Fenixsa pisze:
8 cze 2025, o 18:43

Odeszłabyś kochając kobietę bo nie może uprawiać z Tobą seksu? bo jest biedna i musisz placić za jej ubrania czy kupić jej samochód? Płacić za czynsz dać jej swoją kartę czy dostęp do konta?
Tak
Fenixsa
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: Fenixsa » 8 cze 2025, o 18:48

Lubię uczciwe odpowiedzi ;)
b8691
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: b8691 » 8 cze 2025, o 18:56

EmKostrzecka pisze:
8 cze 2025, o 18:28
b8691 pisze:
8 cze 2025, o 18:17
EmKostrzecka. Cóż ,mimo wszystko współczuję i Tobie i kobietom które stanęły na drodze Twojego życia . " Coś co prawdziwie się zaczyna nigdy się nie kończy " . Niejednej tkwisz w sercu i niejedna tkwi w Twoim . Porywa Cię świat ,praca i interesy .To jest dla Ciebie najważniejsze . Na szczęście to podobno Wasz świadomy wybór o tymczasowości uczuć .......
wiedzialam od pierwszej interakcji ze nie jestemy dla siebie stworzone :wink: :wink: :lol: :lol:
a za wspolczucie (w imieniu wlasnym i kobiet ktore stanely na mojej drodze) dziekuje slicznie, ale NIE dziekuje :*
Ojej jaka szkoda ☹️🤪już ja bym Cię uziemiła na zawsze a przynajmniej probowała 🥰. A tak zupełnie powaznie to życzę Ci żebyś spotkała kobietę z którą będziesz chciała być już na zawsze i wszystko inne przestanie mieć znaczenie .
EmKostrzecka
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: EmKostrzecka » 8 cze 2025, o 19:20

b8691 pisze:
8 cze 2025, o 18:56
Ojej jaka szkoda ☹️🤪już ja bym Cię uziemiła na zawsze a przynajmniej probowała 🥰. A tak zupełnie powaznie to życzę Ci żebyś spotkała kobietę z którą będziesz chciała być już na zawsze i wszystko inne przestanie mieć znaczenie .
Szkoda ze tu nie ma zwyklej opcji lubienia wpisow. Tobie tez duzo szczescia zycze i osoby z ktora bedziesz w 100% szczesliwa (moze nie uciekaj jeszcze do tych heterykow...) - :slonko:
b8691
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: b8691 » 8 cze 2025, o 19:44

EmKostrzecka pisze:
8 cze 2025, o 19:20
b8691 pisze:
8 cze 2025, o 18:56
Szkoda ze tu nie ma zwyklej opcji lubienia wpisow. Tobie tez duzo szczescia zycze i osoby z ktora bedziesz w 100% szczesliwa (moze nie uciekaj jeszcze do tych heterykow...) - :slonko:
Są, takie mniej więcej 👍😘😂 🤩🥳
Loona28
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: Loona28 » 14 sty 2026, o 13:18

Prawdopodobnie wybrałabym bi albo hetero.
Loona28
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: Loona28 » 14 sty 2026, o 13:27

b8691
natchniona foremka
natchniona foremka

Post autor: b8691 » 14 sty 2026, o 14:14

Loona28 pisze:
14 sty 2026, o 13:27
Dlaczego ?
SzymonPajacyk
początkująca foremka
początkująca foremka

Post autor: SzymonPajacyk » 17 sty 2026, o 07:04

Jestem mężczyzną bi, który przez większość życia funkcjonował w relacjach hetero i długo ukrywał swoją stronę homo — nawet przed samym sobą. Nie dlatego, że tak chciałem, ale dlatego, że bałem się reakcji otoczenia, rodziny, pracy i tego, „co wypada”. Dziś bardziej niż cokolwiek innego czuję żal za czasem, w którym nie byłem wobec siebie uczciwy.

Czy łatwiej było żyć „normalnie” według oczekiwań innych? Tak. Czy było to szczęśliwsze? Niekoniecznie. Bo życie w zgodzie z obrazem, który tworzą inni, a nie z tym, co naprawdę się w Tobie dzieje, zawsze zostawia jakiś niedosyt.

Dlatego dla mnie wybór orientacji to nie kwestia wygody, prawa czy akceptacji społecznej, tylko autentyczności. Każdy z nas ma inne potrzeby, inne definicje szczęścia i inne granice. I chyba najważniejsze, żeby mieć odwagę je rozpoznać i nie udawać przed sobą samym, że jest inaczej.

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek przekonywać. Bardziej jako głos kogoś, kto przez lata wybrał „łatwiejszą drogę” i dziś wie, że łatwiejsza nie zawsze znaczy lepsza. Jeśli cokolwiek jest tu wspólne dla nas wszystkich, to chyba to, że każdy z nas próbuje po swojemu znaleźć miejsce, w którym może być sobą bez lęku.
ODPOWIEDZ