Moją pasją jest: malowanie, film, fotografia, muzyka, pływanie. To te pasje, które mnie w sposób szczególny relaksują i pozwalają oderwać się od codzienności, przy których wypoczywam. Są one wyłącznie dla mnie i to właśnie mi przynoszą największą korzyść.
Moim szczególnym upodobaniem jest również: psychologia, ludzie i zwierzęta, które to upodobanie bardzo mocno osadza mnie w rzeczywistości. To moje bardziej altruistyczne pasje, w których swym postępowaniu staram się walczyć z moim egoizmem.
Lubię analizować zachowania i poglądy ludzi, z którymi się spotykam. Bardzo chętnie podejmuję działania, które mają w jakiś sposób pomóc innym. Od sześciu lat jestem wolontariuszem na rehabilitacji u dzieci niepełnosprawnych.
Zwierzęta, bo pracuję z nimi w czasie wolnym. One nie oszukują, nie kłamią, nie oceniają a potrzebują zapewnienia bezpieczeństwa i troski. Muszę się pochwalić, że już kilka razy udało mi się zapobiec sytuacjom, kiedy to psy miały być oddane do schroniska przez swoich właścicieli, gdyż ci nie dawali sobie z nimi rady. Praca z takim psem wymaga cierpliwości i uczucia, a satysfakcja jest tak wielka, że nie da się jej opisać.
Do moich ulubionych zajęć należy również uczenie się. Ale niekoniecznie takie formalne na kursach i podyplomówkach (niektóre sobie cenię), bo tam jest ono ukierunkowane na jeden konkretny tor. Natomiast ja lubię się uczyć od innych: relacji, pojęć, nazw, słów, zwrotów, sposobów myślenia, interpretacji, działania, motywacji, chęci, sposobów robienia różnych rzeczy, technik, załatwiania spraw. Ta nauka choć czasem męcząca przynosi mi najwięcej satysfakcji i najpełniej mnie rozwija, bo w każdym kierunku.
Wino kobiety i śpię!