Lesbijki i geje - jak ich kochać

Don Clark Książka Dona Clarka jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich - rodziców, przyjaciół, znajomych...
Jest to wydanie drugie, nieco zmienione, gdyż od roku 1975 upłynęło już sporo czasu i, jakby nie było, zmiany w mentalności (nie powiem, że społeczeństwa, ale pojedynczych jednostek) mimo wszystko nastąpiły. Im młodsze pokolenie, tym bardziej otwarte na różnorodność i inność.
Książka ta jest przeznaczona przede wszystkim dla naszych bliskich, czyli rodziców oraz naszych znajomych. Niestety, ja jednak nie spotkałam się jeszcze z tak tolerancyjnymi rodzicami, którym bez obaw mogłabym wręczyć tę książkę...
A szkoda, bo jest wartościowa i gdyby ludzie czytali tego typu książki, zamiast rzucać w nas kamieniami... Cóż, pomarzyć zawsze można.
Pięknie jest wytłumaczony problem podstawowy, czyli kwestia Kościół a lesbijki i geje, oraz to, jak pomóc duchownym zrozumieć swoją odmienność.
Książka jest optymistyczna, ale to, do czego dąży autor, póki co – nierealne. Przynajmniej nie w naszym kraju... niestety.
Ula
Data publikacji w portalu: 2005-04-07
Don Clark, Lesbijki i geje - jak ich kochać, przełożył Jerzy Jaworski, wydawnictwo Da Capo, Warszawa 1995
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

nałka2005-04-29 09:39
Jakies 100 lat temu ksiązka mi się podobała ;-) ale nie sądzę, żeby dzis wytrzymała próbe czasu. bardzo amerykańska

abs_ik2005-04-29 14:10
Nie ma to jak klasyka. Ja swój egzemplarz nabyłam dobre pare lat temu w taniej książce w Poznaniu. I również parę lat temu, przeczytawszy, puściłam w świat (w ramach akcji uwalniania książek). Aż się łezka w oku kręci:-)

picia2005-05-11 21:04
jest ok, tylko troche szurnieta!

szyszka2006-04-14 14:17
fajna ksiazka choc jej nie czytalam hehe

Asia2008-06-13 16:48
Moja pierwsza ksiazka o homoseksualizmie. Musialam ja kryc przez 7 lat zanim dokonalam coming out'u przed starszymi. Teraz mam cala polke ksiazek i opowiadan o nas, kobietach kochajacych inaczej.

Witaj, Zaloguj się

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

erotyka Fitness intymny kobiet
Ala44 Ja ćwiczę od dawna i Polecammm ... opinia dodana 2019-09-17 00:22:45
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...
© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019