Beata B. "Cytryna"

Cytryna Beata B.
Cytryna Beata B.
Ocena: ocena: 2.33 /głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić!

"Cytryna" to galeria, zamkniętych w bezczasie i bezdechu, pejzaży - będących zlepkiem złudzenia i prawdy o kobiecie ze sztywnym kręgosłupem moralnym. Kobiecie, która odbiera świat i ludzi poprzez zmysły wzroku, dotyku, zapachu i smaku. To spacer do wnętrza kobiety, która odnalazła w sobie nowy smak. Smak kobiety, w cytrynie.
"Cytryna" to książka o prawdziwych emocjach, które mają prawdziwe barwy; niepewność, smutek, oczekiwanie, euforię. Napisałam ją z nadzieją, że osoby, które po nią sięgną odnajdą w sobie nowy smak – nieskrępowaną swobodę wyrażania kobiecego wnętrza.

Scully vel Beata B. [ur. w Warszawie]. Człowiek. Kobieta. Dziennikarka. Debiutantka. Autorka krótkich form literackich. Rocznik 1975.
abs_ik
Data publikacji w portalu: 2006-03-10
Beata B., "Cytryna", Wydawnictwo Do, Warszawa, 10 marca 2006
Podoba Ci się? Możesz to skomentować, ocenić lub umieścić link na swoich stronach:
OPINIE I KOMENTARZE+ dodaj opinię  

at  agatt@vp.pl2006-04-03 20:25
zastanawiam się czy kobieta, która odbiera świat i ludzi poprzez zmysły wzroku, dotyku, zapachu i smaku może mieć sztywny kręgosłup. To jest fałsz literacji, tak sądzę.

isa2006-04-09 17:28
Beata B. a czemu niecałe nazwisko podane?

at2006-04-09 19:08
Nie całe nazwisko... Jak sądzę to swoista prowokacja autora. Pseudonim literacki.... Sama nie wiem. Zresztą czasami wydaje się książki pod pseudonimem. Może to być znany autor/autorka i ukrywa się pod pseudonimem, by coś zataić. Kiedyś, gdy była komuna kilku autorów pisało pod pseudonimem. To zresztą nie jest ważne, ważne co w środku. Mądzrzę się tu a nie czytałam. Powinnam przeczytać. I to zrobię.

ayla2006-04-27 12:49
jak ktos mi pisze o "bezczasie" i "bezdechu" to mnie przerazenie bierze... ostatnio wsrod artystow panuje jakas tajemnicza nowomowa... ma byc dziwacznie tajemniczo i najlepiej uzywac bardzo dziwnych słów. Az do przesady. jesli ktos przeczyta opisy sztuk na pradze w b wytworni wodek koneser... bedzie wiedzial o co mi chodzi. No ale zobaczymy co to :/

ayla2006-04-27 12:51
he he... przeczytalam fragmenty na stronie cytryny..... :) kuszące ... .


Dopisywanie opinii, tylko dla zarejestrowanych użytkowniczek portalu

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

Witaj, Zaloguj się

WYSZUKIWARKA


KSIĘGARNIA DLA LESBIJEK

Dzięki współpracy z kilkoma księgarniami oraz porównywarką cen Nokaut.pl mamy katalog kilkudziesięciu tysięcy książek i możemy pokazać ceny i miejsca gdzie możesz kupić książki najtaniej.

Nasza specjalność to oczywiście wybór literatury o tematyce LGBTQ i feminizmu.

Korzystaj, oceniaj, zaznaczaj książki, które chcesz przeczytać, komentuj. A już wkrótce zobaczysz zestawienia i porównania jakich nigdzie indziej nie znajdziesz.

NAPISZ DO NAS

Jeśli przeczytałaś książkę, która Cię poruszyła, podziel się wrażeniami. To nie musi byc profesjonalna recenzja. Takie możemy przeczytać w gazetach i na innych portalach. Może być nawet parę zdań, byle subiektywnie.

Zaprzaszam też do przesyłania wszelkich uwag, pomysłów, sugestii. Ty też możesz współtworzyć ten dział:)

Napisz do nas: info@kobiety-kobietom.com

NEWSLETTER I SPOŁECZNOŚCI

Chcesz być powiadamiana o nowościach w portalu? Zarejestruj się i zaprenumeruj nasz newsletter lub kanał Nowości RSS!
Możesz też dołączyć do naszej strony na Facebook lub Twitter. Zapraszamy!

Ostatnio komentowane:

news Jak się rodziły żeńskie formy zawodów
smaku Od kilku lat widzę ten proceder bardzo niebezpieczny dla ochrony i zachowania polskiego języka i narodu polskiego nawet i państwa całego - czyli zmienianie słów używanych prawidłowo,... opinia dodana 2019-09-23 16:50:40
muzyka Zawsze mocno żyłam i teraz mam co wspominać
Hitoshi W piątek byłam na koncercie Closterkeller. Anja jest niesamowitą kobietą, jest charyzmatyczna, silna i pewna siebie, dała przepiękny występ. Uwielbiam ją.... opinia dodana 2012-11-05 20:27:47
literatura Goblin Market - Rossetti Christina
A mnie się to tłumaczenie podoba. Jestem anglistką, literaturoznawczynią, i mogę zapewnić, że fragmenty...

Dołącz do naszej społeczności!

nowe i najaktywniejsze profile:

© KOBIETY KOBIETOM 2001-2019